De 10 voordelen van een robotstofzuiger

Robotstofzuiger

Twijfel je over de aanschaf van een robotstofzuiger? Misschien helpen deze 10 voordelen je bij het maken van een keuze. 

1. Makkelijk in gebruik.

Het grootste voordeel van een robotstofzuiger is dat een robotstofzuiger makkelijk in gebruik is en fysieke handelingen bespaart. Een robotsofzuiger gaat meestal automatisch aan de slag, maakt schoon en keert daarna weer terug naar het oplaadsysteem. Minder moeite kan stofzuigen niet kosten. Dat klinkt toch stukken fijner dan zelf met een stofzuiger te moeten schoonmaken en steeds zoeken naar andere stopcontacten als het snoer te kort is. 

2. Scheelt tijd

Dit is een ander groot voordeel. Doordat de robotstofzuiger zelf zijn werk doet houd jij tijd over voor andere dingen. Stofzuig je meerdere keren per week, reken maar eens uit hoeveel tijd dat scheelt. In die tijd kan je andere schoonmaakwerkzaamheden doen of lekker ontspannen. 

3. Eenvoudige bediening. 

Veel robotstofzuigers kan je helemaal naar wens instellen of zelfs bedienen met je smartphone. Zo kan je dus op afstand ervoor zorgen dat je huis schoon is wanneer je thuiskomt van je werk. Vaak kan je schoonmaakschema’s instellen waarin je bepaald hoe vaak de robotstofzuiger schoonmaakt, wanneer en welke ruimtes.  

4. Altijd thuiskomen in een schoon huis.

Zoals bij voordeel 3 al beschreven werd, kan je ervoor kiezen de robotstofzuiger te laten schoonmaken als je weg bent van huis. Hierdoor kom je altijd thuis in een schoon huis, en dat zonder enkele moeite. 

5. Minder geluid.

Robotstofzuigers maken een stuk minder geluid dan normale stofzuigers. Wil je toch een keer de robotstofzuiger laten schoonmaken wanneer je thuis bent, dan heb je veel minder last van het geluid dan wanneer je zelf met een stofzuiger aan de slag gaat.

6. Ook onder de meubels schoon.

Met een normale stofzuiger sla je vaak toch de plekjes onder de meubels over omdat je daar niet bij kan. De meeste robotsofzuigers zijn zo laag dat ze hier gemakkelijk onder kunnen en dus ook die plekjes schoon maken. Let bij aanschaf van een robotstofzuiger wel op de hoogte van de robotstofzuiger en de hoogte van de ruimte onder de meubels om zeker te zijn dat de robotstofzuiger hieronder kan. 

7. Laad zichzelf op.

Dit voordeel is vooral fijn in vergelijking met draadloze stofzuigers. Een robotstofzuiger gaat na een schoonmaakbeurt netjes terug naar het oplaadstation en is dus altijd vol wanneer die opnieuw start. Mocht de batterij onder het schoonmaken leeg zijn gaan veel robotstofzuigers zelf naar het oplaadstation en keren terug naar het punt waar ze gebleven waren zodra de batterij weer vol is.

8. Fijn met huisdieren

De dag na het stofzuigen liggen er alweer zoveel haren dat het lijkt alsof je niet schoon hebt gemaakt. De mensen met huisdieren zullen het wel herkennen dat er altijd overal haren liggen. Vooral in deze situaties scheelt een robotstofzuiger veel tijd. Let wel op dat de robotstofzuiger geschikt is voor het opzuigen van dierenharen. 

9. Fijn voor mensen met een lichamelijke beperking.

Een robotstofzuiger is ideaal voor mensen die door een lichamelijke beperking niet zelf kunnen stofzuigen.

10. Je meubels blijven heel.

Je hebt tijdens het stofzuigen vast wel eens perongeluk tegen een meubel aangestoten. Zonde als daardoor je meubels beschadigd raken. Met een robotstofzuiger is dit probleem verleden tijd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *